Kunstcollectiedepot

Het kunstcollectiedepot is de ruimte waar objecten rusten tussen gebruik in. Dat wilt niet zeggen dat een kunstopslag de laatste rustplaats is van voorwerpen. Hoewel depots vaak gezien worden als een statische ruimte, is beweging in een kunstcollectiedepot en van voorwerpen veelvoorkomend. De inrichting van het kunstdepot heeft een directe impact op deze bewegingen. Een goed uitgedachte inrichting van een kunstopslag is daarom noodzakelijk. Dat is exact waar Object Care in Dendermonde zich mee bezighoudt.

Het belang van de ruimte in een kunstcollectiedepot

Zowel tijdens preventieve conservering als bij het tijdelijk opslaan van kunst, besteden we heel wat tijd aan het in kaart brengen van wensen en protocollen voor de kunstopslag. Die tijd verdienen we dan weer terug in de jaren waarin het kunstcollectiedepot gebruikt wordt. Het in kaart brengen geldt niet alleen voor de soort stellingen en de wijze waarop deze in de kunstopslag worden geplaatst, maar ook voor de maatvoering van de vakken en de hoogte van de staanders. Daarbij komt dat de maatvoering van de dozen in verhouding moet zijn met zowel de bedoelde inhoud als de beschikbare ruimte in het archief. Ruimte in de stellingen, maar ook ruimte in de logistiek rondom het kunstcollectiedepot is uiterst belangrijk. Zo voorzien we eveneens een nooddepot.

Vertrouw op vele jaren ervaring

De medewerkers van Object Care hebben reeds veel ervaring opgedaan in kleine vrijwilligersorganisaties zonder budget, maar eveneens professionele museumorganisaties met toereikende budgetten. Ook particulieren, handelaars, kerkfabrieken en verzamelaars behoren tot ons cliënteel. Hierdoor hebben we reeds ervaring in de opslag van allerlei types kunst en erfgoed. Deze expertise gebruiken we graag om u in uw uitdagingen te helpen. Elke organisatie, elk object is uniek. Daarom vinden we het belangrijk om een maatoplossing voor uw specifieke vraag uit te werken om de kunstopslag te voorzien die uw noden vervult.

Contacteer ons bedrijf

Heeft u een gerichte vraag over preventieve conservering, onze cursussen en workshops? Wilt u meer weten over de werking en diensten van Object Care uit Dendermonde? Aarzel niet om ons te contacteren. Elk museum, zaak met erfgoed, bedrijf met archief, particuliere verzamelaar of student kan bij ons terecht.