Conditierapportage en –check

Een conditierapportage en/of -check kan voor verschillende doeleinden opgesteld worden om te bepalen wat de actuele toestand is van een object dan wel collectie. Denk bijvoorbeeld aan transport/verplaatsing, tentoonstelling, restauratie of gewoon een periodieke controle als onderdeel van het algemene beheer en behoud.

Het doel van een conditierapport is om te bepalen van het object/de collectie wat de situatie of gevoeligheid is. Op basis van deze rapportage kan advies gegeven worden inzake behoud en beheer, noodzakelijke behandeling of zelfs restauratie.

Bij een conditiecheck wordt gekeken of een voorwerp een verandering heeft doorgemaakt na manipulatie of gewoon na verloop van tijd.

Mogelijke schades en/of fragiele delen worden systematisch en steeds door middel van foto’s geduid in het rapport. Tevens wordt er gewerkt met schematische voorstellingen.

Contacteer ons bedrijf

Heeft u een gerichte vraag over preventieve conservering, onze cursussen en workshops? Wilt u meer weten over de werking en diensten van Object Care uit Dendermonde? Aarzel niet om ons te contacteren. Elk museum, zaak met erfgoed, bedrijf met archief, particuliere verzamelaar of student kan bij ons terecht.