Reiniging

Heeft u ondersteuning nodig voor het reinigen van één object of een heel historisch interieur? Onze restauratoren helpen bij het verwijderen van opliggend stof, bouwstof, roet en as, maar ook uitwerpselen van dieren, … en dit steeds met aangepaste technieken om het voorwerp te vrijwaren van schade.

Elke vervuiling vraagt een aangepaste manier van werken. Na het bepalen van het soort vervuiling wordt de werking alsook de hulpmiddelen hierop aangepast. Uiteraard wordt hierbij niet alleen naar de vervuiling gekeken maar ook  naar de staat van het voorwerp. Het is immers belangrijk om te weten wat het te reinigen voorwerp aan kan. Hiervoor is een gedegen materiaalkennis en begrip van de impact van omstandigheden waar het voorwerp of de collectie zich in bevindt, onontbeerlijk. Deze expertise wordt aangevuld met de kennis van vele, zo niet alle, reiniging methodieken, haar voor- en nadelen. Uiteraard afgerond met de gewenste deskundigheid in de uitvoer van de reiniging.

Contacteer ons bedrijf

Heeft u een gerichte vraag over preventieve conservering, onze cursussen en workshops? Wilt u meer weten over de werking en diensten van Object Care uit Dendermonde? Aarzel niet om ons te contacteren. Elk museum, zaak met erfgoed, bedrijf met archief, particuliere verzamelaar of student kan bij ons terecht.