Herkennen, omgaan met en behandelen van ‘Gevaarlijk Erfgoed’

Zoals de naam van ons bedrijf aangeeft staan wij voor de integriteit van het object. Maar, de gezondheid van de mens is voor ons minstens zo relevant. Vaak wordt in het dagelijks gebruik en hebben van ons erfgoed vergeten hoe potentieel gevaarlijk die voorwerpen wel kunnen zijn. Heel bekend zijn voorwerpen of delen van voorwerpen gemaakt van asbest of radioactief materiaal. Minder bekend, maar minstens zo gevaarlijk zijn voorwerpen met kwik, arsenicum, DDT en kamfer.

Om maar niet te spreken over de gevaren voor de gezondheid als gevolg van schimmels aan, op of rond onze voorwerpen.

De medewerkers van Object hebben jarenlange ervaring in het omgaan met deze potentiële gevaarlijke voorwerpen. Wij kunnen deze voor u herkennen en veilig hanteren. Maar ook kunnen wij u helpen de voorwerpen wel bruikbaar te houden door middel van bijvoorbeeld isolatie, reiniging of opleiding en protocollen.

Dit alles in het kader van goed zorgen voor de mens houdt in dat deze ook goed kan zorgen voor het voorwerp.

Contacteer ons bedrijf

Heeft u een gerichte vraag over preventieve conservering, onze cursussen en workshops? Wilt u meer weten over de werking en diensten van Object Care uit Dendermonde? Aarzel niet om ons te contacteren. Elk museum, zaak met erfgoed, bedrijf met archief, particuliere verzamelaar of student kan bij ons terecht.