Risicoanalyse

Voor een veilig transport is een professionele risicoanalyse van uw collecties echt een onmisbare factor. Bij Object Care staat veiligheid steeds voorop. Alles wat ons bedrijf uit Dendermonde doet qua risicobeheer van uw collectie, wordt voorafgegaan door een nauwkeurige risicoanalyse. Zelfs het binnen een depot verplaatsen van een voorwerp brengt tenslotte zijn eigen risico’s met zich mee! Hieronder ontdekt u alvast wanneer een risicoanalyse van collecties en voorwerpen, mogelijk bij ons team in Dendermonde, van toepassing is.

De factoren van een risicoanalyse voor uw collecties

Een risicoanalyse en risicobeheer van uw collecties en voorwerpen laat u best over aan Object Care uit Dendermonde. Wij denken telkens enkele stappen vooruit. Het verhuizen van een volledige collectie heeft namelijk zijn eigen zwaartepunten om een aangetaste collectie te vermijden. In overleg met opdrachtgever zal van te voren worden vastgesteld in welke context de risicoanalyse zal worden uitgevoerd en aan welke schadefactoren specifiek aandacht gegeven moet worden. Elke mogelijke situatie wordt onder de loep genomen vooraleer we aan de slag gaan met risicoanalyse van voorwerpen en waardevolle collecties. Tijdens risicobeheer van een collectie, mogelijk bij ons in Dendermonde, kunnen er tal van opties worden besproken. Denk bijvoorbeeld aan preventieve conservering, stabilisatie van de voorwerpen, onderzoek van het klimaat en calamiteitenonderzoek indien nodig.

Informeer vandaag nog naar onze aanpak

Heb je een gerichte vraag of wil je meer weten over onze werking?

Om waardevolle voorwerpen en collecties veilig te houden, doet u best beroep op onze risicoanalyse. Ons team staat klaar met een brede waaier aan professionele diensten. Heeft u nog vragen voor onze medewerkers in Dendermonde over de mogelijkheden van risicobeheer van uw collectie? Neem dan gerust contact op met ons. Vul het online contactformulier in, stuur een e-mail naar info@object-care.be of bel even naar het nummer +32 492 45 22 68. Ook voor een restauratie of conservatie van een collectie zit u goed bij Object Care.