Risicoanalyse van collecties

Een professionele risicoanalyse voor uw collecties is echt een onmisbare factor voor het veilig transport van kunst. Bij Object Care staat veiligheid steeds voorop tijdens de risicoanalyse van voorwerpen. Alles wat ons bedrijf uit Dendermonde doet qua risicobeheer van uw collectie, wordt voorafgegaan door een nauwkeurige analyse. Ook de verplaatsing van een voorwerp binnen het depot brengt tenslotte zijn eigen risico’s met zich mee! Hieronder ontdekt u alvast wanneer een risicoanalyse van collecties en voorwerpen van toepassing is.

Hoe gaat een risicoanalyse voor uw collectie?

Een risicoanalyse van uw collecties en voorwerpen laat u het best over aan onze onderneming die gespecialiseerd is in kunst. Wij denken telkens enkele stappen vooruit en brengen het risicobeheer van uw collectie tot een goed einde. Het verhuizen van een volledige collectie heeft namelijk zijn eigen zwaartepunten om te vermijden dat de collectie wordt aangetast. In overleg met de opdrachtgever zal van tevoren worden vastgesteld in welke context de risicoanalyse wordt uitgevoerd en aan welke schadefactoren specifiek aandacht gegeven moet worden. Elke mogelijke situatie wordt onder de loep genomen vooraleer we aan de slag gaan met een risicoanalyse van voorwerpen en waardevolle kunst uit collecties. Tijdens het risicobeheer van een collectie bespreken we tal van opties om u van de beste service te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan preventieve conservering, stabilisatie van de voorwerpen en onderzoek naar het klimaat waarin de kunst zich bevindt. Ook een calamiteitenonderzoek voeren we uit bij de risicoanalyse van uw waardevolle kunst.

Informeer vandaag nog naar onze aanpak

Om waardevolle voorwerpen en collecties veilig te houden, doet u het best een beroep op onze risicoanalyse. Ons team staat klaar met een brede waaier aan professionele diensten. Heeft u nog vragen voor onze medewerkers over de mogelijkheden van risicobeheer van uw collectie? Of wilt u weten hoe wij juist te werk gaan tijdens een risicoanalyse van kunst? Neem dan gerust contact met ons op. Vul het online contactformulier in of stuur een e-mail naar info@object-care.be. Wij beantwoorden met veel plezier uw vragen. Ook voor een restauratie of conservatie van een collectie zit u goed bij Object Care. Wij specialiseren in zoveel meer dan het risicobeheer van uw collectie.