Collectiebeheer via een opleiding

Heeft u interesse in de details van collectiebeheer via een bijhorende opleiding? Zoek dan niet verder! Object Care, gevestigd in Dendermonde, wil ‘bijdragen tot de ontwikkeling van het vakgebied’. In de vele duizenden projecten die medewerkers van onze onderneming in diverse organisaties hebben uitgevoerd en vele decennia aan ervaring die onze collega’s hebben opgebouwd, doen we ruime praktijkgerichte kennis op. Deze kennis willen we graag delen! Bij ons volgt u een cursus collectiebeheer, IPM of art handling met oog voor een persoonlijke aanpak. Kijk hieronder voor het huidige aanbod aan cursussen en de bijbehorende data en prijzen.

Kijk hieronder voor het huidige aanbod aan cursussen en de bijbehorende data en prijzen.

Specifieke vraag?

Zit uw organisatie met een specifieke vraag naar kennis? Dan kan een opleiding collectiebeheer of workshop op maat hulp bieden. Onze publicaties zijn het perfecte bewijs dat we weten waar we over spreken. Informeer naar de mogelijkheden die bij uw specifieke wensen aansluiten. Ons team staat voor u klaar.

Volg een opleiding collectiebeheer bij onze professionals

Of u nu interesse heeft in een cursus collectiebeheer, IPM of art handling,
de gedreven professionals van Object Care uit Dendermonde staan klaar voor u.

Art Handling / Verpakken en transport

3-daagse workshop op aanvraag

Een cursus art handling spitst zich helemaal toe op het hanteren en transporteren van voorwerpen. In deze interactieve workshop wordt door middel van casestudies de 8-stappen methode uitgelegd. Aan de hand van oefeningen worden verpakkingsvaardigheden aangeleerd.

Aantal deelnemers: 8 – 12
Locatie: Dendermonde

€ 375,00

Intergrated Pest Management (IPM)

2-daagse workshop op aanvraag

Tijdens de tweedaagse cursus IPM gaan we in op het detecteren, blokkeren en identificeren van biologische aantasters. Op basis van praktijksituaties worden schadebeelden toegelicht en curatieve behandelingen besproken. De klemtoon ligt op een preventieve en ecologisch verantwoorde aanpak.

Aantal deelnemers: 8 – 12
Locatie: Dendermonde

€ 250,00

Collectie HulpVerlening (CHV)

2-daagse workshop op aanvraag

Tijdens deze workshop worden niet alleen voorwerpen effectief beredderd, maar wordt er ook ingegaan op de werking van het CHV-team binnen een organisatie. Het gaat om verschillende calamiteiten die u tegen kunt komen, mogelijke hulpmiddelen en materialen. Vragen zoals wanneer en hoe evacueert u de collectie en wanneer evacueert u juist niet komen tijdens de workshop aan bod. Aan de hand van een real life situatie wordt de theorie aan de praktijk getoetst.

Aantal deelnemers: 8 – 12
Locatie: Dendermonde

€ 250,00

Wat is collectiebeheer?

2-daagse workshop op aanvraag

Wat verstaan we onder collectiebeheer? Hoe is een organisatie gericht op collectiebeheer? Welke functies en verantwoordelijkheden worden hieraan gekoppeld? Wat zijn de pragmatische mogelijkheden in omgang met materialen, middelen en mensen?

Max. aantal deelnemers: 12
Locatie: Dendermonde

prijs op aanvraag

Ken uw collectie

2-daagse workshop op aanvraag

Inventarisatie van schade aan de hand van objecten, 10 schadefactoren, materiaalkennis, objectkennis en documentatie.

Max. aantal deelnemers: 12
Locatie: Dendermonde

prijs op aanvraag

Depotbeheer zonder geld

2-daagse workshop op aanvraag

Optimaal inrichten van een depot, de zin en onzin van materialen, standplaatsregistratie, schoonmaakroutine, monitoring, risico en inventariseren van de collectie.

Max. aantal deelnemers: 12
Locatie: Dendermonde

prijs op aanvraag

Vraag om meer informatie over onze opleidingen

Heb je een gerichte vraag of wil je meer weten over onze werking?

Bent u benieuwd naar onze opleiding collectiebeheer, een cursus art handling of IPM? De medewerkers van Object Care uit Dendermonde vertellen u er graag meer over. Ook voor preventieve conservering en diverse restauraties kunt u bij ons terecht. Stel ons al uw vragen via info@object-care.be of bel even naar het nummer +32 492 45 22 68.