Eerstelijnshulp en materialen

Cursussen en workshops

Risicoanalyse van voorwerpen

Home / Immaterieel cultureel erfgoed Dendermonde

Immaterieel cultureel erfgoed in Dendermonde

Immaterieel cultureel erfgoed is een van de vele specialiteiten van de medewerkers van Object Care in Dendermonde. We bundelen onze kennis over lokale gewoontes, verhalen en kunstwerken om de toekomstige generaties meer te kunnen vertellen over immaterieel cultureel erfgoed. Bij ons kunt u terecht voor professioneel advies en een aanpak op maat.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

binnenkant van een studio
4 personen met kunst

Wat houdt immaterieel cultureel erfgoed precies in?

Van oud tot jong, van in de drukke stad tot op het rustige platteland… Iedereen komt in aanmerking met cultuur en kunst. Het team van Object Care weet hoe we deze kennis kunnen bewaren én verspreiden via collectiebeheer. We zetten graag enkele voorbeelden van immaterieel cultureel erfgoed, waar u meer over kunt leren bij ons bedrijf, op een rijtje:

  • Parades en kostuums
  • Muziek en podiumkunsten
  • Rituelen
  • Feesten
  • Eten en drinken
  • Ambacht en vakmanschap

Breng een bezoek aan ons atelier om meer te weten over immaterieel cultureel erfgoed. Misschien heeft u eerder interesse in preventieve conservering of inventarisatie? Of bent u op zoek naar een opleiding collectiebeheer? Ook dat is allemaal mogelijk.

Stuur ons een e-mail met al uw vragen

Elke student, particuliere verzamelaar of geïnteresseerde is welkom in ons atelier. Onze collega’s hebben een antwoord klaar op al uw vragen over immaterieel cultureel erfgoed. Misschien heeft u vragen over een van onze andere werkvelden, zoals calamiteitenonderzoek? Bezorg ons uw contactgegevens via het online contactformulier.