Wij bieden depotruimtes aan in verschillende klimaatklassen. Gevoelige voorwerpen komen terecht in een klimaatklasse ASHREA AA, beter gekend als ‘de striktste museale eisen’. Minder gevoelige voorwerpen krijgen een plaats in klimaatklasse ASHREA B. Onze gebouwen zorgen op een passieve manier voor de ideale bewaaromstandigheden voor uw collectie. U leest het goed, wij maken geen gebruik van energieslurpende klimaatinstallaties die handen vol geld kosten. Onze ecologische benadering is niet enkel goed voor uw erfgoed maar ook voor onze natuur. Doordat wij niet gevoelig zijn voor de schommelende energieprijzen weten onze klanten steeds vooraf welke kosten gepaard gaan met de bewaring van hun collectie.

Het bewaren van kunst en erfgoed is meer dan enkel zorgen voor een aangepast klimaat. Dankzij onze restauratoren preventieve conservering is uw collectie in goede handen.

Van bij de intake van de collectie is er aandacht voor potentiële schades: voorwerpen worden daarom bij binnenkomst steeds in quarantaine geplaatst, zo vermijden wij het binnenbrengen van problemen. Stellen wij vast dat er 'iets aan de hand' is met uw voorwerpen, dan nemen wij onmiddellijk contact op om mogelijke vervolgstappen te bespreken. Veilige collecties worden in depot geplaatst

Wij stemmen de plaatsing van uw collectie af op het soort voorwerpen die aanwezig zijn. Een schilderij vraag immers een heel andere plaatsing dan een marmeren beeld of een archiefdoos. Zo hoeft u geen lege ruimtes te betalen en blijft uw collectie ten allen tijde voor u toegankelijk!

Onze experts preventieve conservering staan in voor de dagelijkse zorg van uw collectie. Dit doen ze door het klimaat strak te monitoren, maar ook door ons IPM-plan te implementeren. Jaarlijks wordt een conditiecheck van de collecties doorgevoerd. Als klant heeft u inzage in al deze informatie.

Naast onze depots kunnen wij de toegang tot uw collectie faciliteren. Zo hebben wij een raadpleegruimte maar ook een uitgerust atelier ter beschikking. Wil u een voorwerp terug in huis halen? Dan zorgt onze haal- en brengservice voor een veilig transport.

Wil je meer weten over onze depotruimtes?  Aarzel niet en contacteer ons!